Naši izbori

acrylate free

Bez akrilata

Akrilati su sintetički polimeri dobiveni iz plastike koji se koriste kao zgušnjivači u kozmetičkim formulama. Među njihovim karakteristikama je i velika moć stvaranja filma koja stvara film oko kože koji je blokiran i ne dozvoljava transpiraciju, dok na kosi sprečava pravilno čišćenje. Iz tog razloga Bubblekid ne koristi akrilate u svojim formulama

dermatološki testirano

Dermatološki testirano

Patch test je jedna od metoda koja omogućava procjenu iritativnog potencijala proizvoda in vivo. Određena količina proizvoda se nanese na kožu i ostavi da djeluje. Nakon određenog vremena, proizvod se uklanja i procjenjuje se sve pojave iritacije. Kako bi se osiguralo da proizvod ne iritira kožu, Bubblekid dermatološki testira njegove formule.

testirano na nikl

Testirano na nikl

Nikl se često nalazi u kozmetičkim formulacijama ili u sirovinama od kojih su napravljeni. Ljudi koji pate od alergije ili intolerancije na nikl žale se na nelagodu na različitim dijelovima tijela uzrokovanu direktnim kontaktom sa supstancom. Iz tog razloga Bubblekid testira svoje proizvode kako bi garantirao odsustvo kontaminacije.

Biokompatibilan na očnom nivou

Biokompatibilan na očnom nivou In-vitro test

Citotoksičnost je rezultat interferencije jedne ili više supstanci, uključujući kozmetiku, sa strukturama i/ili svojstvima bitnim za opstanak stanica. Neki proizvodi, poput šampona ili gela za tuširanje, neizbježno mogu završiti u očima, zbog čega je važno da nivo citotoksičnosti proizvoda ne stvara probleme očnim stanicama. Iz tog razloga su šamponi i sredstva za pranje tijela testirani na biokompatibilnost na očnom nivou.

bez konzervansa

Bez parabena

Parabeni pripadaju porodici konzervansa, elementi koji su neophodni za očuvanje proizvoda kako bi se izbjegla formacija bakterija i plijesni. Međutim, parabeni mogu biti uzrok alergija jer su među najagresivnijim konzervansima. Iz tog razloga, Bubblekid ne koristi parabene u svojim formulama.

bez tecne parafine

Bez tečne parafine

Tečna parafina, poput petrolata, je derivat ugljovodonika iz mješavine nafte/uglja i koristi se kao hidratantni kondicioner. Njegova visoka okluzivna moć sprečava znojenje kože. Iz tog razloga, Bubblekid ne koristi tečnu parafinu u svojim formulama.

bez petrolata

Bez petrolata

Petrolat je mineralno ulje dobiveno rafinacijom nafte. Koristi se u različitim kozmetičkim proizvodima kao snažan kondicioner, jer stvara hidrofobni film na koži i kosi, sprečavajući dehidraciju. Ova karakteristika, međutim, sprečava normalno znojenje ćelija. Iz tog razloga, Bubblekid ne koristi petrolat u svojim formulama.

bez silikona

Bez silikona

Silikoni su filmogene supstance koje stvaraju premaz. Zahvaljujući svojim sjajnim i svilenkastim svojstvima, često se koriste u tretmanu kose. Međutim, silikoni, kada se nanose na kožu, mogu začepiti pore i ometati pravilnu oksigenaciju kože. Da bi se osiguralo pravilno znojenje kože, Bubblekid ne koristi silikone u svojim formulama.

bez sle i sles deterdzenta

Bez SLE & SLES

SLS i SLES su među najagresivnijim deterdžentima na tržištu. Imaju intenzivno pranje koje rastvara prljavštinu i hidrolipidni film kože, poništavajući tako prirodnu zaštitnu barijeru kože. Iz tog razloga, Bubblekid ne koristi SLS i SLES u svojim formulama.

bez mirisa

Bez Mirisa

U slučaju osjetljive kože ili područja preporučuje se upotreba proizvoda bez mirisa. Da bi se osiguralo da proizvod ne sadrži dodatne mirise unutar INCI-a, Bubblekid certificira svoje proizvode s oznakom “bez mirisa”.

vagansko

Vegansko

Svi prirodni aktivni sastojci prisutni u našim proizvodima su biljnog porekla. Iz tog razloga, Bubblekid je linija proizvoda smatrana veganskom.